Activiteiten
In Overloon en omgeving is er genoeg te doen en valt er voor iedereen wel iets te beleven. Hieronder geven wij een greep uit de mogelijkheden. Misschien gaat u liever naar de kasteeltuinen, het klokkenmuseum, of wilt u een huifkartocht maken. Wij informeren u graag ter plekke over alle activiteiten die er zijn. Onderaan deze pagina vindt u enkele links naar websites waar u nog meer bezienswaardigheden, wandel,- en fietsroutes, actuele informatie over evenementen, festiviteiten en uitgaansmogelijkheden kunt vinden.

Klimbos

Voor een avontuurlijk dagje uit ga je naar het klimbos in Overloon. Vijf spectaculaire routes met in totaal zeventig hindernissen vragen je om je grenzen te verleggen en de uitdaging aan te gaan. Je verlaat de vaste grond onder je voeten, om op een hoogte van 2 tot 10 meter, via diverse hindernissen en overgangen een ontdekkingstocht te maken. De overgangen van boom tot boom worden steeds spannender en de routes stijgen in moeilijkheidsgraad. Hierdoor is er voor iedereen wel een uitdagend parcours te vinden. Het klimbos is er voor jong en oud, voor onervaren en gevorderde klimmers. De veiligheid is verzekerd. Alle deelnemers krijgen een uitgebreide instructie en een klimset met veiligheidsgordel die wordt gezekerd aan een veiligheidskabel. Het klimbos ligt op het terrein van het Liberty Park middenin de bossen van Overloon.
  Museum

Bij veel mensen is Overloon bekend door het oorlogs- en verzetsmuseum. In het Liberty Park beleef je de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet, D-Day en natuurlijk de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland, de zwaarste tankslag die ooit op Nederlands grondgebied heeft plaatsgevonden. In het museum tref je diverse tanks aan, een grote collectie wapens, vliegtuigen en alle militaire voorwerpen die je maar kunt bedenken. Alles levendig opgesteld met poppen. Als bezoeker wordt je uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid? Er worden waargebeurde situaties geschetst waar jij mag aangeven wat jij in dat geval zou hebben gedaan. Daarna zie je hoe het de betreffende personen vergaan is in de oorlog. Een bijzonder mooi, leerzaam en indrukwekkend museum.

Dierentuin

Zoo Parc Overloon is het natuurlijkste dierenpark van Nederland. Hier kun je de dieren van heel dichtbij bewonderen. Je staat oog in oog met onder andere cheetahs, tapirs, gibbons, flamingo’s, reuzenmiereneters, kleine panda’s, rendieren, beermarters en de grootste strohalsibissengroep ter wereld. In de ruime doorloopgebieden bewegen dieren als lemuren, Indische antilopen en reuzenkangoeroes zich vrij tussen de bezoekers. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park. Ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en ze kunnen een spannende speurtocht maken langs de bewoners van het park.
 
Wandelen, fietsen en mountainbiken

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in en rond Overloon. Diverse wandel-, en fietsroutes brengen je naar de mooiste plekjes, voeren over paden en wegen, door bossen, akkers, weilanden en het prachtige landschap langs de Maas. Je kunt er zelf op uittrekken, maar er zijn ook georganiseerde fietsarrangementen. Voor mountainbikers is er een mooie en uitdagende ATB-route. De gevarieerde tracks gaan voornamelijk door de bossen en bevatten ook enkele korte maar felle klimmetjes en afdalingen over zandruggen, soms snel na elkaar, waardoor de oute ook uitdagingen heeft voor de geoefende mountainbiker.

Attractiepark

Attractiepark Toverland is elke dag open. Of het nu zomer of winter is, dankzij de unieke combinatie van indoor- en outdoorattracties kun je voor spanning in sensatie altijd bij Toverland terecht. In het indoorgedeelte vindt je een achtbaan, een zweefmolen en het Toverhuis. Het grootste deel van het park bevindt zich weliswaar buiten met onder andere een motorachtbaan, een schommelschip en de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, een survivalbaan en nog veel meer. Toverland garandeert, wat de weersverwachting ook is, een betoverende dag voor groot en klein!
 
Golfbaan

Wie graag golft kan terecht op de negen holes golfbaan in Overloon. De 3-4 par baan heeft mooie uitdagende elementen met verschillende hoogtes. Ook zijn er vijvers met unieke rotspartijen met zelfs een waterval. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje kunnen slaan. De golfbaan is geopend voor iedereen die in het bezit is van het GVB, of baanpermissie heeft.

Natuurbad

Strand en natuurbad 't Schaartven heeft een prachtig zandstrand en kristalhelder water. 't Schaartven is een prachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van de Overloonsche Duinen, dat met haar vijftienhonderd hectare bos tot een van de grootste natuurgebieden van Zuid-Nederland kan worden gerekend. Naast het strandbad biedt 't Schaartven ook ruimte voor natuurkamperen, wandel- en fietstochten, hengelsport en allerlei groepsactiviteiten. Het zwemmen, zonnen en het gebruik van ligweide en strand is gratis. Nabij het zwemwater is een parkeerplaats aanwezig. Voor het parkeren moet wel betaald worden.
 
Openluchttheater

Charmant gelegen in het museumpark staat het openluchttheater in Overloon bekend om zijn intieme sfeer en goede akoestiek. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang. Elk jaar heeft namelijk een ander thema. 2012 wordt het Alice-in-Wonderland-jaar! Het Overloons Toneel zal verschillende keren op de planken staan met deze familievoorstelling. Verder kunt u in de zomervakantie elke woensdag met uw kinderen of kleinkinderen vanaf half drie komen genieten van een speciale kindervoorstelling!